Huijaatko itseäsi pukeutumalla mustaan?

Musta on tyylikäs ”väri”, mutta yksinään käytettynä se on aika synkkä muutenkin pimenevässä syksyssä. Sen sijaan esimerkiksi punainen yhdistettynä mustaan saa ihmeitä aikaan.

Syksyn tullessa monet haluavat uusia vaatekaappinsa sisältöä. Minulla se menee ainakin niin. Keväällä ja kesällä tulee käytettyä yleensä vaaleampia vaatteita ja syksyn saapuessa kaapin valtaa usein tummat värit. Olen muuten laittanut merkille, että tosi moni verhoutuu syksyllä mustaan. Mustahan on aina muodissa, mutta se ei pue kaikkia ja saattaa antaa käyttäjästään synkähkön kuvan. Ainakin treenivaatteissa suomalaisten tulisi oppia käyttämään enemmän värejä! Itsekin rakastan mustaa, mutta koetan olla pukeutumatta siihen päästä varpaisiin. Mustalla on helppo myös ”karistaa” kiloja noin niin kuin kuvainnollisesti. Mutta oletko miettinyt, että samalla myös huijaat itseäsi (ja muita)? Eivät ne kilot sieltä kropasta mustaa vaatetta käyttämällä karise, vaan marssimalla salille. Tummien ja hoikentavien vaatteiden käyttö on ihan jees, kunhan se ei tapahdu painonpudotuksen kustannuksella. Tunnistatko itsesi?

mustatvaatteet

Ruskettunut iho ja itseruskettavat ovat myös eräs keino ”muokata” kroppaa. Moni on sitä mieltä, että vartalo näyttää paremmalta (lue hoikemmalta), kun iho on hieman päivettynyt. Itse olen sitä mieltä, että ensin karistetaan mahdolliset kilot, ja vasta sitten se täydennetään rusketuksella.

Miten sinä shoppailet? Menetkö kauppaan ja hamstraat sieltä kaikkea sellaista vaatetta, mikä on sillä hetkellä muodissa? Vai eikö shoppailut nappaa ollenkaan? Joillekin ihmisille esimerkiksi sovituskoppiin meneminen on kertakaikkisen tuskallista. Vaatteet on riisuttava, jotta voisi sovittaa uusia asuja. Itsensä näkeminen puolialastomana halutaan välttää hinnalla millä hyvänsä, kunhan ei tarvitsisi katsoa totuutta silmiin. Toisaalta ottamalla ”härkää sarvista”, saattaa myös silmät avautua. Urheileminen on siitä kiva oravanpyörä, että tulokset motivoivat treenaamaan säännöllisesti ja vartalostaan alkaa pitää. Toki jokainen saa olla kilojensa kanssa minun puolestani täysin rauhassa, mutta terveyden kustannuksella sitä ei kannata tehdä.

Vaakaraita on hyvä esimerkki siitä, että se ei sovi kaikille vartalotyypeille. Kiloja lisää haluavalle se antaa oikean efektin, mutta niistä eroon toivovalle muodikas vaakaraita ei välttämättä sovi.

Vaateostoksilla on hyvä käyttää hieman järkeä. Muotivillityksistä kannattaa ostoskoriin ladata vain ne asut, mitkä sinulle oikeasti sopivat. Balilla asumisen myötä olen itse päässyt turhasta ostamisesta eroon. En enää tarvitse viittä erilaista laukkua, vaan yksi laadukas (tällä hetkellä Furla – merkkinen) riittää vallan mainiosti. Ainut vaan, että ostin laukun muuten jo noin viisi vuotta sitten. Silti sain siitä kehuja muutama viikko takaperin eräässä tilaisuudessa. Kehuja antaneella henkilöllä ei ollut aavistustakaan, että olin ostanut laukun jo vuosia sitten. Tämä tarkoittaa sitä, että panostamalla laatuun tuote kestää aikaa. ”Köyhällä ei ole varaa ostaa halpaa” – sanonta saattaa olla outo, mutta siinä on myös vinha perä.

Syömällä terveellisesti ja liikkumalla muokkaat ensin kropan oikeasti kuntoon. Sen jälkeen / prosessin aikana on hyvä kikkailla vaatteilla ja muilla keinoilla.

Tässä muutama käytännön vinkki, joita itse noudatan vaateostoksilla käydessäni:

  1. Ostan tiettyjen vaatteiden osalta laatua, mikä tarkoittaa hyvää materiaalia ja leikkauksia. Tällöin vaate kestää vuosia, eikä se esimerkiksi menetä muotoaan tai väriään. Esimerkiksi juuri sinulle täydellisesti istuvat farkut tai talvitakki tai klassinen merkkilaukku.
  2. Hyödynnä alennusmyynnit: ne alkavat usein jo ennen juhannusta ja joulua.
  3. Joskus kirpputoreilta tekee mahtavia löytöjä edullisesti. Jos sinulla on ennakkoluuloja kirpputoreista, niin karista ne. Kierrätä ja myy myös omat vanhat vaatteesi kirpputorilla tai vie ne kierrätykseen.
  4. Panosta kenkiin. Erityisesti korkokengät saattavat pidemmällä juoksulla pilata jalkasi. Kun panostaa jalkaan hyvin istuvaan kenkään, voi sitä käyttää kauan. Itse korjautan kenkiä paljonkin suutarilla.
  5. Muista, että merkki ei aina tänä päivänä tarkoita hyvää laatua. Yritykset käyttävät merkin brändäykseen paljon rahaa, ja monesti kuluttajat ostavatkin mielikuvan, eivät kunnon tuotetta. Ole kriittinen mitä ostat.
  6. Ostan yleensä vain sellaisia vaatteita joita todella tarvitsen. Vältän turhaa ostelua. Tosin tätä on todella vaikeaa noudattaa, myönnän. Haluan kuitenkin yrittää kantaa korteni kekoon ympäristön turhan rasittamisen välttämiseksi.
  7. Älä osta vaatteita, missä on (somisteena) turkista. Itse en hyväksy turkistarhausta, sillä se on epäinhimillistä eläinten kohtelua. Turkki kuuluu sen alkuperäisen kantajan, ei ihmisen, päälle. Ei ainakaan maissa, missä muitakin vaihtoehtoja ihon peittämiseen on.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *