L-arginiinista lisäpuhtia treeneihin?

Olin varmaan oikeesti vuosien ajan tosi lisäravinteita vastaan. Pidin niitä vaarallisina ja ihan turhina ostoksina, jotka vain makso paljon eikä antanut oikein mitään kunnollista etua. Oon siis vieläkin tosi skeptinen niiden suhteen, mutta oon vähän alkanut jo lämmettäkkin niitä kohtaan. Nykyään otan jo joitakin lisäravinteita, erityisesti d-vitamiinia, kreatiinia ja nyt uutena kokeiluun l-arginiinia.

Lisäravinnetiedolla on tosi mahtava ja mielenkiintoinen kirjoitus arginiinin eduista, joten en ala niitä nyt niin supertarkkaan tässä käymään lävitse. Kannattaa lukea toi kirjoitus, niin näkee hyvin miksi olen tätä lisäravinnetta alkanut kokeilemaan. Itseäni ei niin noi diabetes ja verisuonijutut kiinnosta tässä elämänvaiheessa, mutta eihän niistä haittakaan ole. Kiinnostavin puoli itselleni l-arginiinissa on just toi kasvuhormonin tuotannon kohottaminen merkittävästi ainakin parin tunnin ajaksi.

Ajattelin, että jos tarkoitukseni kerran on kasvattaa lihasmassaa, niin miksi en tekisi sitä mahdollisimman tehokkaasti. Sitä vartenhan popsin jo kreatiinia, josta on muuten kanssa hyvä kirjoitus tuolla lisäravinnetiedon sivuilla. Se on kyllä varmaan se kaikkein tehokkain ja tutkituin lisäravinne, jota mun mielestä pitäs melkein jokaisen urheilevan ainakin kokeilla. Tiedän, paljon sanottu ihmisen suusta, joka pari vuotta sitten oli kaikkia lisäravinteita vastaan. Aina sitä voi kuitenkin muuttaa mieltään, kun oppii uutta!

Mutta en oo siis vielä syönyt tota arginiinia niin kauaa, että voisin vielä sanoa vaikuttaako se vai ei. Laittelen tänne kommenttia siitä sitten, kun on tullut sitä pari viikkoa kauemmin syötyä. On noi näytöt kuitenkin aika vahvat, joten luulisin että sen vaikutuksen voisi oikeasti huomata pidemmällä ajalla. Toi kasvuhormonin määränkin kasvu vaan on sellanen, että sitä ei suoranaisesti huomaa, paitsi sitten kun vertaisi lihasten kasvua pidemmällä ajalla. Et tota voi kyllä olla tosi haastava nähdä, täytyy kattoo.

Ootteko muuten testannu tota Lidlin uutta proteiinijauhetta, sitä maapähkinä-suklaamakuista? Mun mielestä se on tosi hyvänmakuista, joskin aika makeaa. Oon ite laittanut sitä nyt smoothieiden sekaan, jolloin se makeus on just sopiva kaiken muun ei-makean joukossa. Inhoan vaan tota sen herajauheen koostumusta, kun se ennen vanhaan oli niin hyvä. Nyt toi on tollasta puuterimaista, jota on tosi vaikea sekoittaa ilman blenderiä tai shakeria. Ennen sen pysty vaan lusikalla sekottaa lasiin maitoa, ja tuli ihan hyvää. Nyt jää kauheat klimpit jos tota yrittää.

Muuten täytyy sanoa, että treenit on kulkenut tosi hyvin, ehkä paremmin kuin aikoihin. Kehitystä tuntuu tulevan, ja olo on ollut hyvä. Terveenäkin on pysytty oikein mainoisti, kops kops. Toivotaan että jatkuu tätä rataa tulevaisuudessakin, niin voi olla sitten aika kovassa kunnossa jo ensi kesänä. Bikinikuntoon 2017, siinä sitä tavoitetta! Eikös me oteta kaikki lukijat ja minä se tavoitteeksi?

bikinikunto
Ensi kesänä maataan sitten vaan bikinit päällä rannalla, ja annetaan muiden katella kateellisena meidän kauniita, trimmejä kroppia!

 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *